SAVETI ZA KVALITETNO UČENJE JEZIKA

 

Motivisanost da naučim jezik

Da biste bilo šta u životu započeli i završili potrebno je imati volju. Svi imamo želju da naučimo nešto novo, da imamo dobro plaćen posao… Možemo godinama želeti nešto, ali volja je ono što nam da snage da ostvarimo naše želje. Naučiti nemački jezik zahteva svakodnevni rad i vežbanje, ponavljanje. Bez volje i bez motivacije to nije moguće.

 

Izabrati kurs koji najviše odgovara mojim potrebama

Šta žeim da postignem !?  Odgovor na ovo pitanje je presudno pri izboru kursa. Ako želite na naučite strani jezik, treba da znate da to podrazumeva da zapamtite veliki broj novih reči. Učenje reči koje u svojoj profesiji retko ili nikada nećete koristiti je besmisleno. Izaberite kurs jezika koji je prilagođen potrebama posla kojim se bavite!

 

Redovno dolaženje na nastavu

Kada učite nešto novo, veoma je bitno da to radite redovno i steknete naviku. Ako propuštate časove, pogotovo na početku kursa, gubite kontinuitet i biće vam mnogo teže da savladate jezik.

 

Priprema za čas

Da biste se pripremili za naredni čas, treba da savladate sve sa prethodnog časa. Kao što smo napomenuli, kontitnuitet je važan i osećate se mnogo bolje kada od prvog minuta časa nemate problem da pratite novo gradivo jer ste prethodno već savladali. Bitka po bitka, čas po čas.

 

Ponavljanje kod kuće kad god imam vremena

Iako živimo u vremenu kada svi imamo mnogo obaveza i teško nam je da u dnevni raspored nekako ubacimo još nešto, za učenje jezika je to potrebno. NE TREBA MNOGO VREMENA DNEVNO! Dovoljno je samo 30-45 minuta dnevno da čitate, pričate i slušate nemački jezik kako biste znatno lakše i brže naučili jezik. To možete raditi dok obavljate neke kućne poslove, jedete, krstarite internetom, u pauzi na poslu… Ako želite da nađete vreme, naći ćete ga, ostalo su samo izgovori

 

 

Kada ste spremni, mi smo tu za Vas, kontaktirajte nas za besplatne konsultacije oko kurseva i zaposlenja. Porazgovaraćemo i sigurani smo da uz našu pomoć možete doći do stalnog i dobro plaćenog posla.